Wat is IPC?

IPC  is een automatisch massagesysteem, dat wordt gebruikt als medisch hulpmiddel voor de behandeling van diverse ziektebeelden, voor esthetische behandelingen, voor de verbetering van sportprestaties en voor het verbeteren van de mobiliteit bij senioren. Hierbij wordt door het basisstation een voorgeprogrammeerde drukopbouw verzorgd in een opblaasbaar manchet dat om benen, arm of (deel van de) romp wordt geplaatst. Een manchet heeft 4 luchtkamers (thuissystemen) of 6 (professionele systemen) overlappende luchtkamers. Er zijn aparte manchetten voor benen, arm, middel of de gehele romp.

Door de luchtkamers afwisselend met lucht te vullen en weer leeg te laten lopen ontstaat een natuurlijk massage-effect, vergelijkbaar met een goede handmatige massage. Hierdoor wordt de lymfe- en bloedcirculatie door het lichaam gestimuleerd en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. De systemen kunnen dan ook bij uitstek worden ingezet voor de behandeling van oedeem. In de sport is de inzet voor zowel de warming-up als de cooling-down voor blessurepreventie en het wordt gebruikt voor blessurebehandeling, waardoor sporters sneller kunnen revalideren. In het dagelijks gebruik kan het apparaat worden ingezet voor vermoeide of opgezette benen bij staande beroepen, zoals winkelpersoneel, kapsters enz.

De DoctorLife massagesystemen worden gekenmerkt door de zeer eenvoudige bediening en robuuste uitvoering. De thuissystemen zijn licht in gewicht en passen naast de toilettas in uw handbagagekoffer. Zodat ook op reis u uw therapie kunt volhouden voor een prettige vakantie of uw optimale sportprestatie kunt leveren.

De drukken, die gebruikt worden, bij IPC-therapie liggen met name tussen de 40 en 80 mmHg voor bijna alle behandelingen. Hogere drukken worden veelal alleen ingezet bij behandelingen van blessures, het geven van sportmassages of voor wellness. In Azië vindt men een druk van 200 mmHg voor een massage heel prettig, terwijl de Europeaan liever een lagere druk heeft. Als u in het water rechtop gaat staan, ondervinden uw tenen een druk van ca. 150 hPa, dit komt overeen met een druk van 112,5 mmHg. Deze drukken beschadigen uw lymfevaten nooit!

Klik hieronder op het filmpje voor een animatie van het massage systeem.

Over IPC

Lees meer

Langer mobiel blijven

Lees meer

Medische toepassingen

Lees meer

Betere sportprestaties

Lees meer

Wellness

Lees meer