Wellness

Massage is ontspannend. In de oosterse cultuur is het een vanzelfsprekend onderdeel van het bestaan, in het westen moeten we daar soms nog aan wennen.

De DoctorLife IPC systemen maken het mogelijk een automatische massage uit te voeren in de veilige beslotenheid van uw eigen huis, waar u niemand voor nodig heeft. Massage vermindert stress, vermoeidheid verdwijnt, u gaat beter slapen en uw huid wordt soepeler. Massage helpt ook goed bij koude handen en voeten.

Op alle DoctorLife massageapparaten is de massagedruk instelbaar.
Bij lagedrukmassage (20 – 60 mmHg) stimuleert het apparaat het lymfesysteem en het bloedcirculatiesysteem door benen, armen en / of heupen / buik met behulp van lucht gevulde manchetten te masseren. Het op gang brengen van de afvoer van lymfevocht zorgt voor een vermindering van opeenhoping van vocht in een arm of been. Door de verbetering van de circulatie van bloed en afvoer van lymfe vocht wordt tevens het immuunsysteem verbeterd, waardoor men minder vatbaar wordt voor allerlei ziektes.
De middendrukmassage (60 – 130 mmHg) is bedoeld voor de bloedcirculatie. Het stimuleert vooral de dieperliggende spieren (vandaar de hogere druk) die de (slag)aders stimuleren. Tevens voor drainage van afvalstoffen.
Bij de hogedruk of sportmassage (130 – max 240 mmHg) is het belangrijkste effect de afname van de spierspanning en het losmaken van hard spierweefsel. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en bouwstoffen kunnen aangevoerd worden. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden.

Meer dan de helft van onze bloedvoorraad bevindt zich in het vatenstelsel van de benen. Massage van de benen levert een belangrijke bijdrage aan het algeheel welbevinden. Regelmatig gebruik levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van blessures.

Ten slotte wordt IPC ook toegepast bij de behandeling van cellulitis en bij afvallen, doordat het vet kan losmaken en afvoeren.

Over IPC

Lees meer

Medische toepassingen

Lees meer

Betere sportprestaties

Lees meer

Wat is IPC?

Lees meer

Langer mobiel blijven

Lees meer