Sport

Sporters weten wat massage kan doen voor de conditie. Helaas hebben slechts weinig (top)sporters de beschikking over een eigen sportmassagetherapeut. Met de DoctorLife IPC massage apparatuur komt voor iedere sporter regelmatige (sport)massage binnen zijn/haar bereik. Regelmatig gebruik van IPC bevordert de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van hulpstoffen door het lymfe- en bloedvatenstelsel, waardoor de algehele conditie zal toenemen. Er vindt sneller herstel na een fysieke inspanning plaats.
Lees HIER hoe Simone Biles iedere dag IPC massage toepast en wereldkampioene allround turnen werd.

Bij de Doctorlife massage apparaten is o.a. de massagedruk instelbaar.
Bij lage druk massage (20 – 60 mmHg) stimuleert het apparaat  het lymfesysteem en het bloedcirculatiesysteem door benen, armen en / of heupen / buik met lucht gevulde manchetten te masseren. Het op gang brengen van de afvoer van lymfevocht zorgt voor een vermindering van opeenhoping van vocht in een arm of been. Door de verbetering van de circulatie van bloed en afvoer van lymfe vocht wordt tevens het immuunsysteem verbeterd, waardoor men minder vatbaar wordt voor allerlei ziektes.
Bij hoge druk of sport massage (130 – max 240 mmHg) is het belangrijkste effect de afname van de spierspanning en het losmaken van hard spierweefsel. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en bouwstoffen kunnen aangevoerd worden. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden. Het masseren van de spieren voor een training of wedstrijd is onderdeel van de voorbereiding en warming-up. Doordat een 10 minuten behandeling al effect sorteert, kan het in de pauze van een sportwedstrijd toegepast worden, en kan de sportmasseur / fysiotherapeut zich richten op diegene die gerichte behandeling nodig heeft. Regelmatig gebruik levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van blessures.

Bij toepassing tijdens warming-up en cooling-down zal de spierspanning afnemen en vindt sneller herstel van de spieren plaats door de betere afvoer van de afvalstoffen uit de spieren. De verzuring van spieren na inspanning vermindert aldus. Meerdere topprestaties op één dag zoals bij zwemmen, schaatsen of, atletiek wordt daardoor beter gefaciliteerd. Door een betere doorbloeding van de spieren helpt IPC blessures te voorkómen. Als er toch blessures optreden zal toepassing van IPC tot een aanzienlijk sneller herstel kunnen leiden. 

Veel topsporters maken gebruik van hoogtestages om het zuurstoftransport te verbeteren, door de aanmaak van rode bloedlichaampjes te stimuleren, of nemen hun toevlucht tot  medicatie. Maar wist u dat IPC u als topsporter helpt om op natuurlijke wijze uw zuurstofafgifte in de longen te verbeteren? En dat u op rustdagen door te relaxen met IPC toch uw zuurstofvoorziening kunt blijven verbeteren? Recent onderzoek heeft aangetoond, dat de bloedsnelheid in de kuiten tijdens IPC met beenmanchetten met 45% toeneemt.

Daarnaast versterkt regelmatige IPC-massage uw afweersysteem. De kans op ziek zijn, tijdens de periode dat u moet presteren, wordt kleiner!