Langer mobiel blijven

We worden met zijn allen steeds ouder. De tijd dat we ongelimiteerd zorg konden afnemen is ten einde. Langer doorwerken, langer thuis wonen en in het verzorgingstehuis langer zoveel mogelijk zelfstandigheid met zo min mogelijk hulp. Alleen als het niet anders kan, wordt er nog hulp geboden.
Met deze afnemende zorgvoorzieningen in het vooruitzicht is het zo lang mogelijk mobiel blijven nu nòg belangrijker. En… mobiliteit wordt in belangrijke mate bepaald door de benen. Door o.a. het vele zitten, eetgewoontes en roken heeft nu al één op de drie volwassenen beenklachten (vochtophoping, spataderen, etalagebenen, aderverkalking, trombose enz.) .
Regelmatig gebruik van IPC kan een belangrijke bijdrage leveren aan het langer gezond houden van het lymfe- en bloedvatenstelsel door het dagelijks masseren van de beenspieren.

Thuisbehandeling zonder begeleiding is goed mogelijk voor de volgende behandelingen:
• Voor massage van benen, armen, buik en heupen.
• Bij verkleumde of koude voeten en handen, door de doorbloeding op gang te brengen
• Voor het verkrijgen van een soepele en elastische huid
• Voor het wegmasseren van vermoeide benen en voeten, bij een staand beroep.
• Voor de algehele verbetering van het immuunsysteem en verminderen van vermoeidheid.
• Bij slapeloosheid.

Op alle DoctorLife massageapparaten is de massagedruk instelbaar.
Bij lagedrukmassage (20 – 60 mmHg) stimuleert het apparaat  het lymfesysteem en het bloedcirculatiesysteem door benen, armen en / of heupen / buik met behulp van lucht gevulde manchetten te masseren. Het op gang brengen van de afvoer van lymfevocht zorgt voor een vermindering van opeenhoping van vocht in een arm of been. Door de verbetering van de circulatie van bloed en afvoer van lymfe vocht wordt tevens het immuunsysteem verbeterd, waardoor men minder vatbaar wordt voor allerlei ziektes.
De  middendrukmassage (60 – 130 mmHg)  is bedoeld voor de bloedcirculatie. Het stimuleert vooral de dieperliggende spieren (vandaar de hogere druk) die de (slag)aders stimuleren. Tevens voor drainage van afvalstoffen.
Bij de hogedruk of sportmassage (130 – max 240 mmHg) is het belangrijkste effect de afname van de spierspanning en het losmaken van hard spierweefsel. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en bouwstoffen kunnen aangevoerd worden. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden.

Meer dan de helft van onze bloedvoorraad bevindt zich in het vatenstelsel van de benen. Massage van de benen levert een belangrijke bijdrage aan het algeheel welbevinden. Regelmatig gebruik levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van blessures.

Over IPC

Lees meer

Medische toepassingen

Lees meer

Betere sportprestaties

Lees meer

Wat is IPC?

Lees meer

Wellness

Lees meer